Oerwezens in musea pepijn  

Oldtimers

Oldtimer-auto’s zijn een luxe artikel en zijn al sinds het begin van de automobiliteit gezochte en gewaardeerde verzamelobjecten. Zeker de auto’s die werden gemaakt als sportvoertuig of als luxe vervoermiddel voor de superrijken zijn vaak in prima conditie bewaard gebleven.

Oldtimers in musea

Er zijn verschillende musea in Nederland en in België die zich erop toeleggen om zoveel mogelijk verschillende modellen van deze oude voertuigen in huis te halen. Soms worden oldtimers gerenoveerd als ze behoorlijk versleten het musea bereiken. Maar er zijn ook genoeg exemplaren die vanaf het begin van de 20e eeuw goed onderhouden zijn, en zonder kleerscheuren het museum hebben bereikt.

Let hier op in het automuseum

in een goed automuseum kan je de ontwikkeling van een koets-achtig voertuig met losse lantaarns, houten wielen met spaken en een open zitgedeelte tot de moderne zuinige elektrische smart car volgen. Je ziet dan alle stappen die de carrosserie en de motor hebben doorlopen tijdens de ontwikkeling van de auto. Als je er oog voor hebt, dan vallen ook de minder opvallende gedeeltes van de auto (zoals de veiligheidssystemen, de elektronica en de inwendige bekleding) van de auto op.