Oerwezens in musea Florence  

Haal de sfeer van het museum in je huis

Kunstliefhebbers bezoeken regelmatig een museum. Bij de meesten van hen zul je ook in de woning deze passie terugvinden. Met behulp van digitalisering zijn niet alleen de musea uitgebreid maar ook de mogelijkheden om thuis van kunst te genieten.

Posters van schilderijen in je woonkamer

Het is eenvoudig om van een digitale foto een poster te maken. Om deze de sfeer van het museum te geven is het belangrijk welke lijsten je hiervoor gebruikt. Voor moderne werken zul je voor strakke smalle lijsten kiezen, terwijl de oudere schilderijen juist om zwaardere en bij voorkeur houten lijsten vragen.

De kunstvorm die je kiest, is bepalend voor de sfeer in je huis.

Andere decoratie en meubels in overeenstemming met de kunstvorm

Om van je woning een rustgevend geheel te maken is het zinvol om verschillende attributen op elkaar af te stemmen. De meesten mensen hebben een voorkeur voor moderne kunst of klassieke kunst. Indien je bijvoorbeeld klassieke schilderijen in grote zware houten lijsten of gouden lijsten aan de muur hangt, is het mooi om foto’s die je ophangt van dezelfde soort lijsten te voorzien. Wanneer je dan ook andere decoratie in de vensterbanken of op bijzettafels in dezelfde stijl houdt, waan je jezelf in je eigen museum.